Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Τα ενετικά νεώρια του Ηρακλείου

Τα ενετικά νεώρια του Ηρακλείου

Φωλιασμένα κατά μήκος της γραφικής προκυμαίας του Ηρακλείου, τα βενετσιάνικα νεώρια είναι οι σθεναροί συντηρητές της ναυτικής κληρονομιάς της Κρήτης.

Αυτά τα αξιοσημείωτα αρχιτεκτονικά θαύματα, που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, μαρτυρούν μια περασμένη εποχή, όταν η Δημοκρατία της Βενετίας κυριαρχούσε στο νησί. Κομψά κατασκευασμένα με επιβλητικούς πέτρινους τοίχους και τοξωτούς θόλους, αυτά τα ναυπηγεία κάποτε χρησίμευαν ως η πολυσύχναστη καρδιά της ναυτικής δραστηριότητας, όπου ειδικευμένοι τεχνίτες κατασκεύαζαν και συντηρούσαν σχολαστικά τις βενετσιάνικες γαλέρες που έπλεαν στα καταγάλανα νερά της Μεσογείου. Σήμερα, αποτελούν μαρτυρία για τη διαρκή σχέση του νησιού με τη θάλασσα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ματιά στη ναυτική ιστορία που έχει καθορίσει από καιρό το Ηράκλειο και την Κρήτη στο σύνολό της.

Καθώς περιπλανιέστε στους ηχηρούς θαλάμους αυτών των ιστορικών ναυπηγείων, θα μεταφερθείτε πίσω στο χρόνο, περιτριγυρισμένοι από τον απόηχο των ναυτικών προσπαθειών που διαμόρφωσαν την ταυτότητα της περιοχής. Αυτά τα ναυπηγεία, με το γοητευτικό μείγμα ιστορίας και αρχιτεκτονικής, δεν είναι μόνο ένα παράθυρο στο παρελθόν, αλλά και ένα σύμβολο του διαρκούς ναυτικού πνεύματος που εξακολουθεί να αντηχεί σε αυτή τη ζωντανή πόλη στις ακτές της Μεσογείου.