Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Αξιοθέατα και κρυμμένα διαμάντια στην Κρήτη

Αξιοθέατα και κρυμμένα διαμάντια στην Κρήτη

Η Κρήτη, ένα γοητευτικό μείγμα αρχαίας ιστορίας και φυσικής ομορφιάς, προσφέρει στους επισκέπτες μια σειρά από αξιοθέατα που πρέπει να δείτε και κρυμμένα διαμάντια.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας από το Ηράκλειο, όπου το υπέροχο παλάτι της Κνωσού αποκαλύπτει το μεγαλείο του Μινωικού πολιτισμού. 

Περιπλανώμενοι στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του, θα νιώσετε ότι μεταφέρεστε σε μια περασμένη εποχή.

Στη συνέχεια, επιχειρήστε μια βόλτα στο φαράγγι της Σαμαριάς, ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης. Αυτή η διαδρομή 16 χιλιομέτρων μέσα από πανύψηλους βράχους και πλούσια βλάστηση είναι ένας παράδεισος για πεζοπόρους και λάτρεις της φύσης. Η εκπληκτική θέα και η ποικίλη άγρια ζωή το καθιστούν μια αξέχαστη εμπειρία.

Για μια γεύση από τα γοητευτικά μέρη της Κρήτης, επισκεφθείτε τα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιμάνι του, που είναι γεμάτο με κτίρια σε παστέλ χρώματα και γραφικά καφενεία, είναι ιδανικό για χαλαρές βόλτες. Σε κοντινή απόσταση, το χωριό Λουτρό είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος ή με τα πόδια, προσφέροντας μια γαλήνια απόδραση με τα κρυστάλλινα νερά και τα ασβεστωμένα σπίτια του.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την αρχαία πόλη της Φαιστού, ένα άλλο μινωικό θαύμα, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε καλά διατηρημένα ερείπια μέσα σε πανοραμική θέα της γύρω υπαίθρου. Για μια μοναδική εμπειρία, κατευθυνθείτε προς το λιγότερο γνωστό φαράγγι του Ρίχτη, το οποίο διαθέτει έναν όμορφο καταρράκτη και ένα καταπράσινο τοπίο, ιδανικό για μια αναζωογονητική πεζοπορία μακριά από τα πλήθη.

Τέλος, χαλαρώστε στις παρθένες παραλίες του Ελαφονησίου και του Μπάλου, όπου τα γαλαζοπράσινα νερά και η απαλή άμμος αποτελούν το τέλειο τέλος της κρητικής περιπέτειάς σας. Η εξερεύνηση της Κρήτης αποκαλύπτει ένα μωσαϊκό από πολιτιστικούς και φυσικούς θησαυρούς, κάνοντας κάθε στιγμή σε αυτό το νησί μια ανακάλυψη.