Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Λίμνη Κουρνά: Μια γαλήνια όαση στην καρδιά της Κρήτης

Λίμνη Κουρνά: Μια γαλήνια όαση στην καρδιά της Κρήτης

Η λίμνη Κουρνά είναι ένα πανέμορφο φυσικό διαμάντι που βρίσκεται στην καρδιά του νησιού της Κρήτης, στην Ελλάδα.

Είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού στο νησί και βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Χανίων και Ρεθύμνου. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επίσκεψη στη λίμνη Κουρνά:

Η λίμνη περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και τα κρυστάλλινα νερά της δημιουργούν μια γαλήνια ατμόσφαιρα που είναι ιδανική για χαλάρωση. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ένα ποδήλατο για να εξερευνήσουν τα ήρεμα νερά της λίμνης. Εναλλακτικά, κάντε μια χαλαρή βόλτα περιμετρικά της λίμνης, που έχει μήκος περίπου 3,5 χλμ. και απολαύστε την όμορφη θέα.

Η λίμνη Κουρνά είναι επίσης ένα καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης. Η περιοχή φιλοξενεί πολλά είδη πουλιών, όπως ερωδιούς, κορμοράνους και πάπιες, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικό σημείο για παρατήρηση πουλιών. Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλά μικρά ερπετά, όπως χελώνες, γύρω από την άκρη της λίμνης.

Για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό, υπάρχουν πολλά παραδοσιακά χωριά κοντά στη λίμνη Κουρνά που αξίζει να εξερευνήσετε. Το κοντινό χωριό Κουρνάς είναι γνωστό για την όμορφη αρχιτεκτονική του και τα παραδοσιακά σπίτια από πέτρα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το χωριό Αργυρούπολη, που φημίζεται για τις φυσικές πηγές και τα ρωμαϊκά ερείπια.

Όσον αφορά το φαγητό, η περιοχή γύρω από τη λίμνη Κουρνά έχει μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια που σερβίρουν νόστιμη τοπική κουζίνα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως ο ντάκος, ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που φτιάχνεται με κριθαρένια παξιμάδια, ντομάτες, φέτα και ελαιόλαδο.

Συνολικά, η λίμνη Κουρνά είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτεί όποιος θέλει να γνωρίσει τη φυσική ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε και να συνδεθείτε με τη φύση απολαμβάνοντας την τοπική φιλοξενία και κουζίνα.