Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Πεζοπορίες στο φαράγγι της Σαμαριάς

Πεζοπορίες στο φαράγγι της Σαμαριάς

Στην καρδιά του μαγευτικού φυσικού τοπίου της Κρήτης βρίσκεται το φαράγγι της Σαμαριάς, που προκαλεί δέος και καλεί τους περιπετειώδεις να βυθιστούν στην άγρια ομορφιά του.

Ως ένα από τα μακρύτερα και πιο γοητευτικά φαράγγια της Ευρώπης, η Σαμαριά προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία πεζοπορίας τόσο για τους λάτρεις της φύσης όσο και για τους λάτρεις της συγκίνησης.

Ξεκινήστε ένα ταξίδι μέσα από καταπράσινα δάση, πανύψηλα βράχια και κρυστάλλινα ρυάκια καθώς διασχίζετε το άγριο έδαφος αυτού του υπέροχου φαραγγιού. Στη διαδρομή σας, θα συναντήσετε μια σειρά από ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας, από σπάνια αγριολούλουδα μέχρι αρπακτικά πουλιά που πετούν ψηλά, προσθέτοντας στη γοητεία του περιβάλλοντος.

Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από το απόλυτο μεγαλείο του φαραγγιού καθώς θα περιηγείστε στα ελικοειδή μονοπάτια και το βραχώδες έδαφός του, ανταμείβοντας με πανοραμική θέα του δραματικού τοπίου σε κάθε στροφή. Φροντίστε να σταματήσετε και να θαυμάσετε τα εμβληματικά ορόσημα, όπως οι πανύψηλοι βράχοι των Πυλών, τα γαλήνια νερά των Σιδηρών Πυλών και το γοητευτικό εγκαταλελειμμένο χωριό Σαμαριά.

Είτε είστε ένας έμπειρος πεζοπόρος που αναζητά μια περιπέτεια γεμάτη αδρεναλίνη είτε ένας περιστασιακός εξερευνητής που θέλει να επανασυνδεθεί με τη φύση, το φαράγγι της Σαμαριάς προσφέρει κάτι για όλους. Έτσι, δέστε τις πεζοπορικές σας μπότες, πάρτε μαζί σας άφθονο νερό και σνακ και ξεκινήστε για να ανακαλύψετε την αδάμαστη ομορφιά ενός από τα πιο εμβληματικά φυσικά θαύματα της Κρήτης.