Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Τα αρχαία μνημεία και τα μουσεία του Ηρακλείου

Τα αρχαία μνημεία και τα μουσεία του Ηρακλείου

Το Ηράκλειο, η πρωτεύουσα της Κρήτης, είναι ένας θησαυρός ιστορικών θαυμάτων, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα ταξίδι στο χρόνο.

 Από τους αρχαίους μινωικούς πολιτισμούς μέχρι τις βενετσιάνικες οχυρώσεις, η πόλη είναι πλούσια σε ιστορίες που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Ξεκινήστε την ιστορική σας εξερεύνηση από το Παλάτι της Κνωσού, τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο της Εποχής του Χαλκού στην Κρήτη και το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Περπατώντας στους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τα τοιχογραφημένα δωμάτιά του, μπορείτε σχεδόν να ακούσετε τον απόηχο αρχαίων τελετουργιών και μύθων, συμπεριλαμβανομένης της θρυλικής ιστορίας του Μινώταυρου.

Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας. Στεγάζει μια τεράστια συλλογή αντικειμένων από τη μινωική εποχή, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου δίσκου της Φαιστού και των εκπληκτικών τοιχογραφιών από την Κνωσό. Αυτό το μουσείο προσφέρει μια βαθιά κατάδυση στην τέχνη, τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή της αρχαίας Κρήτης.

Τα Ενετικά Τείχη και το Φρούριο Κούλες είναι επίσης αξιοθέατα που πρέπει να δείτε. Αυτές οι εντυπωσιακές κατασκευές χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και αντικατοπτρίζουν τη στρατηγική σημασία του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας. Ένας περίπατος κατά μήκος των τειχών προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης, ενώ το φρούριο, που φυλάει την είσοδο του λιμανιού, προσφέρει πληροφορίες για το αμυντικό παρελθόν του νησιού.

Ολοκληρώστε το ιστορικό σας ταξίδι με μια επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε την πιο πρόσφατη ιστορία της Κρήτης, από τη βυζαντινή εποχή έως τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.