Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Εξερευνώντας τα γύρω μέρη της Κρήτης

Εξερευνώντας τα γύρω μέρη της Κρήτης

Η Κρήτη, το στολίδι του Αιγαίου, δεν φημίζεται μόνο για τη δική της εκπληκτική ομορφιά αλλά και για το μαγευτικό αρχιπέλαγος που την περιβάλλει.

Αυτά τα γειτονικά νησιά, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή γοητεία, προσφέρουν μια απολαυστική απόδραση από την ηπειρωτική χώρα. Σε αυτό το άρθρο, σας προσκαλούμε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι εξερεύνησης, καθώς αποκαλύπτουμε τα μαγευτικά νησιά που κοσμούν τα νερά γύρω από την Κρήτη, το καθένα κρατώντας τους δικούς του θησαυρούς και ιστορίες που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Γαύδος:

Κρυμμένη στο νοτιότερο σημείο του Αιγαίου, η Γαύδος παραπέμπει με τα ανέγγιχτα τοπία και τη γαλήνια ατμόσφαιρα. Γνωστή ως το «Νησί της Καλυψώς», η Γαύδος διαθέτει παρθένες παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές και καταγάλανα νερά που προσκαλούν τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να συνδεθούν με τη φύση. Ξεκινήστε μια περιπέτεια πεζοπορίας μέσα από τα κατάφυτα μονοπάτια του, συναντήστε σπάνια είδη πουλιών και απολαύστε την ηρεμία αυτού του ειδυλλιακού καταφυγίου, μακριά από τον πολυσύχναστο κόσμο.

Dia:

Σε απόσταση αναπνοής από τη βόρεια ακτή της Κρήτης βρίσκεται η Ντία, ένας μικροσκοπικός παράδεισος που καλύπτεται από μύθους και φυσική ομορφιά. Σύμφωνα με το μύθο, αυτό το νησί δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Έλληνα θεό Δία. Βυθιστείτε στην παρθένα γοητεία της Ντία, με τους απομονωμένους κολπίσκους, τα τιρκουάζ νερά που βρίθουν από θαλάσσια ζωή και τους σαγηνευτικούς βραχώδεις σχηματισμούς. Βουτήξτε στα υποβρύχια θαύματα του ή πλεύστε γύρω από την ακτή του και αφήστε το πνεύμα της γενέτειρας του Δία να τυλίξει τις αισθήσεις σας.

Σπιναλόγκα:

Σκαρφαλωμένο στα γαλάζια νερά του κόλπου του Μιραμπέλου, το νησί της Σπιναλόγκας είναι μια ζωντανή απόδειξη ιστορίας και ανθεκτικότητας. Κάποτε ήταν ενετικό φρούριο και αργότερα αποικία λεπρών, στέκεται ως στοιχειωμένη υπενθύμιση της ικανότητας του ανθρώπινου πνεύματος να αντέχει. Περιπλανηθείτε στα καλοδιατηρημένα ερείπια, εξερευνήστε το εγκαταλελειμμένο χωριό και ακούστε τους απόηχους του παρελθόντος καθώς αποκαλύπτετε τις ιστορίες χαραγμένες στα τείχη του νησιού.

Χρυσή:

Φωλιασμένο στο Λιβυκό Πέλαγος, η Χρυσή σαγηνεύει με την αιθέρια ομορφιά και τα παρθένα τοπία της. Μπείτε στις ακτές του, στολισμένες με απαλή ροζ αμμουδιά και βυθιστείτε σε έναν σουρεαλιστικό κόσμο με τιρκουάζ νερά και παρθένες παραλίες. Κάντε μια βόλτα στο δάσος του αρκεύθου, θαυμάστε τα ζωηρά χρώματα της μοναδικής χλωρίδας του και βρείτε παρηγοριά σε αυτό το γαλήνιο καταφύγιο, απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη γαλήνη της Χρυσής.

Τα γειτονικά νησιά της Κρήτης προσφέρουν μια απόδραση σε έναν κόσμο γοητείας και ανακάλυψης. Είτε αναζητάτε ηρεμία στις απόμερες ακτές της Γαύδου, είτε θέλετε να ξετυλίξετε τη μυθική κληρονομιά της Ντίας, είτε θέλετε να εμβαθύνετε στους απόηχους της ιστορίας στη Σπιναλόγκα είτε να χάσετε τον εαυτό σας στη σουρεαλιστική ομορφιά της Χρυσής, αυτές οι νησιωτικές αποδράσεις υπόσχονται αξέχαστες εμπειρίες. Ξεκινήστε ένα ταξίδι στα γύρω νησιά της Κρήτης και αφήστε τα μαγευτικά τοπία και τις ιστορίες τους να πλέκουν τη μαγεία τους γύρω σας, δημιουργώντας αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.