Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
5 Road trips που πρέπει να κάνετε στην Κρήτη

5 Road trips που πρέπει να κάνετε στην Κρήτη

Η Κρήτη είναι ένα όμορφο και ποικιλόμορφο νησί με πολλά εκπληκτικά αξιοθέατα και εμπειρίες για να ανακαλύψετε.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε την Κρήτη είναι με το αυτοκίνητο, οπότε αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο νησί, σκεφτείτε να πάρετε το δρόμο και να ξεκινήσετε ένα από αυτά τα πέντε καταπληκτικά οδικά ταξίδια.

1. Βόλτα στα όμορφα Χανιά. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του ενετικού λιμανιού, της ιστορικής παλιάς πόλης και των γοητευτικών στενών της. Μετά από μια γεμάτη μέρα στα αξιοθέατα, φροντίστε να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε σε μια από τις πολλές ταβέρνες της πόλης, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε λίγη από τη νόστιμη τοπική κουζίνα του νησιού και να απολαύσετε ένα ποτήρι κρύα κρητική μπύρα.

2. Όμορφες παραλίες στην νότια Κρήτη. Αυτό το road trip θα σας οδηγήσει κατά μήκος της όμορφης νότιας ακτής της Κρήτης, ξεκινώντας από την πόλη του Ρεθύμνου και καταλήγοντας στην παραλία της Αγίας Γαλήνης. Στη διαδρομή θα περάσετε από πολλά γοητευτικά χωριά και θα απολαύσετε εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

3. Διαδρομή στα ανατολικά. Αυτό το οδικό ταξίδι θα σας οδηγήσει κατά μήκος της γραφικής ανατολικής ακτής της Κρήτης, ξεκινώντας από την πόλη του Αγίου Νικολάου και καταλήγοντας στην πόλη της Ιεράπετρας. Στη διαδρομή θα περάσετε από πολλά γοητευτικά χωριά, θα επισκεφθείτε την αρχαία πόλη της Λατώ και θα απολαύσετε εκπληκτική θέα στο Λιβυκό Πέλαγος.

4. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσετε την δυτική πλευρά του νησιού. Αυτό το οδικό ταξίδι θα σας οδηγήσει κατά μήκος της δυτικής ακτής της Κρήτης, ξεκινώντας από την πόλη των Χανίων και καταλήγοντας στην πόλη της Παλαιόχωρας. Στη διαδρομή, θα περάσετε από πολλά παραδοσιακά  χωριά, θα επισκεφθείτε την αρχαία πόλη Άπτερα και θα απολαύσετε εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

5. Τέλος, πάρτε το αμάξι σας νωρίς το πρωί και κατευθυνθείτε προς το φαράγγι της Σαμαριάς. Αυτό το οδικό ταξίδι σας οδηγεί σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά θαύματα της Κρήτης. Το φαράγγι βρίσκεται στα Λευκά Όρη της δυτικής Κρήτης και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους πεζοπόρους.

Αν λοιπόν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Κρήτη, μη χάσετε την ευκαιρία να βγείτε στο δρόμο και να ανακαλύψετε όλα όσα έχει να σας προσφέρει αυτό το εκπληκτικό νησί!